Festligheder og formelle lejligheder

De mest normale omstændigheder, hvor man kan gå med slips, er selvfølgelig til festlige og mere formelle begivenheder, hvor der er faste krav til påklædningen for både mænd og kvinder. Vi har samlet en liste af de mest normale situationer, hvor du uden problemer kan iføre dig et slips:

Bryllupper
Fødselsdage
Kobber/sølv/guldbryllupper
Konfirmationer
Gallafester
Jubilæer
Studenterfest og dimission
Barnedåb
Jule- og nytårsaften

Dette er alle store og positive begivenheder i vores liv, hvor fint tøj er et must. Det nytter ikke noget at møde op i joggingbukser og en gammel tanktop, når din søster bliver student eller din nevø skal døbes. Med disse krav til din påklædning, er det oplagt at finde et fint slips frem af skuffen.

Det er naturligvis ikke kun lykkelige begivenheder, hvor der er mulighed for at gå med slips. Det er eksempelvis god kutyme at iføre sig fint tøj (og dermed også et slips) til begravelser, bisættelse og gravøl for at vise respekt for den afdøde og dennes familie.

Skal du til bryllup eller en begravelse, er der dog ofte stor forskel på, hvilket slips der passer til den enkelte situation. Hvor du til et bryllup sagtens kan bruge et grønt slips, er det måske en bedre idé med et mere afdæmpet sort slips til en begravelse.

Arbejdspladsen eller skolen

Kan man gå med slips, når man stadig går i skole? Og kan jeg tillade mig at bære slips, selvom jeg ikke er revisor eller advokat? Svaret er i begge tilfælde ja.

Nogen vil muligvis kigge mærkeligt efter dig på gangene, hvis du på gymnasiet eller i folkeskolen går med slips til hverdag. Det skal du dog ikke bekymre dig om – de er højst sandsynligt bare misundelige over din overlegne stil. På universitet er det desuden helt normalt, at de studerende går med skjorte og slips til hverdag. Vil du gerne virke voksen og moden, kan du altså snildt gå med slips, selvom du stadig er under uddannelse.

I advokat- og revisionsbranchen er det helt normalt, at medarbejderne er formelt påklædt. Arbejder du fx som lærer, sælger eller pædagog skal du dog ikke holde dig tilbage, hvis du har lyst til at gå med slips. Som lærer vil dine elever helt sikkert se op til dig og synes, at du er sej.

Hvornår skal man IKKE gå med slips?

Der er få situationer, hvor du hellere må lade slipset blive i skuffen. Dette gælder især på arbejdspladser, hvor slipset kan være forstyrrende eller direkte livsfarligt. Vi henviser her til sikkerhedsforholdene på din arbejdsplads.

Derudover skal du som tidligere nævnt være opmærksom på, hvilket slips der passer til den pågældende situation. Ejer du en slipsemodel, som er lidt for alternativ, kan det ofte være bedre at købe et nyt slips. Her kan vi naturligvis hjælpe dig. Kig dig omkring på vores webshop – vi har nemlig slips og butterflies til enhver lejlighed.