Det fungerer nemlig som en nødvendig del af det obligatoriske jakkesæt, som ofte findes frem fra skabet, når større begivenheder løber af stablen. Men det store spørgsmål er bare, om det klassiske slips stadig har første prioritet hos den mandlige befolkningsdel.

Silkeslipset - en rigtig klassiker!

Det klassiske silkeslips har længe været mændenes fortrukne valg, som skyldes den effektive måde, hvorpå den kan bidrage til at gøre enhver mands stil mere formel. Det stilrene slips kommer ofte i farven sort, som skyldes det tidløse og simple udtryk, som sort bidrager med. Denne type slips bliver ofte brugt af folk i den lidt ældre aldersgruppe, da mænd her ofte er tilhængere af det klassiske ”look”, som det bidrager med. Silkeslipset kan i flere tilfælde også findes hos den unge del af befolkningen, men hos de unge vil det ofte være billige silkeslips, som valget falder på.

Unge forsøger, som det ofte er set før, at udfordre de klassiske normer, og denne tendens er også begyndt at sprede sig til brugen af slips. Til forskellige festlige begivenheder er unge begyndt at benytte slips, men det er ikke længere bare det stilrene silkeslips, der bliver benyttet. Unge benytter i stedet slips, som adskiller sig markant fra den mode, som vi ellers er vant til.

I dag forsøger unge at adskille sig fra hinanden, og de har altså mulighed for at skabe en stil, som er deres helt egen. Denne tendens har også ramt markedet for slips, hvor man kan finde slips i alle udformninger. Blandt andet er uldslips kommet på mode, hvilket man ikke rigtig har set før i tiden. Uldslipset er på mange måder en modsætning til det sorte silkeslips.

For det første vil man ikke opleve det glatte ”look” hos et uldslips, og ligeledes findes disse i mange forskellige samt udfordrende farver. Eksempelvis kan man nævne rød, grøn eller forskelligfarvet slips, som alle i større grad bliver solgt i butikkerne. Silke- og polyesterslipsene er dog endnu de største sællerter, og også disse bliver solgt i mange forskellige farver. Skal du gå efter et sikkert valg, er et billigt og klassisk silke- eller polyesterslips altså en oplagt mulighed.

Slipset er tilbage som modesymbol!

Slipset har uden tvivl vundet sin gamle status tilbage, som et vaskeægte modesymbol. Dette skyldes, at folk igen har fået øjnene op for slipsets evne til at gøre ethvert outfit stilet og elegant. Det pæne sorte silkeslips bliver stadig anvendt til meget formelle begivenheder såsom et bryllup eller en fin middag. Til andre festlige begivenhed, specielt blandt unge, ser vi i højere grad, at der er plads til forskellige farver og typer af slips. Lige nu er slips i høj kurs, og vores vurdering er, at dette vil fortsætte en rum tid endnu.